اشتباهات رایج هنگام نصب دوربین مداربسته
مقدمه
نصب دوربین مداربسته همیشه یکی از بهترین گزینهها برای تأمین امنیت خانه یا محل کار است. نصب دوربین مداربسته در منزل بهترین سرمایهگذاری است که میتوانید برای اعضای خانوادهتان انجام دهید. برای اطمینان از امن بودن فضای خانه و سلامتی اعضای خانوادهتان. می توانید از دوربین مدابسته استفاده کنید. با نصب یک سیستم دوربین مداربسته از هر کجا که هستید میتوانید با کنترل تصاویر ضبط شده دوربین های مدار بسته، از امنیت منزل یا محل کار خود آسوده خاطر باشید.
در نصب دوربین مداربسته اشتباهات رایجی وجود دارد که مانع از استفاده شما از دوربین می شود:
-
نصب دوربین مداربسته روی سطوح نامناسب
دوربین باید بهخوبی به دیوار یا سقف پیچ شده باشد. اگر دوربین مدار بسته در فضای بیرون نصب میشود، باید در انواع شرایط جوی ثابت مانده و با وزش اولین باد از سطحی که روی آن نصب شده جدا نشود. مورد دیگری که باید در نظر داشته باشید، این است که تا جاییکه میتوانید دوربین مداربسته را روی سطوح آهنی یا فلزی نصب نکنید. از این طریق از خطر برخورد رعدوبرق و از نوسانات احتمالی برق جلوگیری خواهید کرد.
-
تخمین اشتباه متراژ کابل
در برخی موارد در پروژه های دوربین مدار بسته دیده شده که کابل تصویر بصورت دو تکه در آمده.که نتیجه این امر تضعیف سیگنال می باشد.برای اینکه کابل شما بصورت چند تکه در نیاید باید متراژ کابل مورد نیاز از dvr تا دوربین را بطور صحیح محاسبه کنید.اما در برخی موارد دیده شده نصاب پیش از بستر سازی اقدام به بریدن کابل می کند که همین امر ممکن است سبب اشتباه در محاسبه متراژ کابل گردد.
شاید با خود بگویید چگونه بریدن کابل پیش از بستر سازی باعث اشتباه در متراژ کابل می شودتصور کنید. برای ارتباط کابل دوربین از طبقه ای به طبقه دیگر و یا از اتاقی به اتاق دیگر نیاز به سوراخکاری بین طبقات و یا اتاقها دارید.اما هنگام سوراخکاری متوجه می شوید که به دلیل برخورد با یک تیر آهن و یا تیرچه بلوک و هر چیز دیگر نمی توانید آن محل را سوارخ کنید.حال تکلیف چیست ؟در این حالت مجبور خواهید شد مسیر کابل کشی را تغییر دهید و این در حالی است که شما کابل خود را پیشایش برش داده اید.
برای محاسبه متراژ کابل دوربین مدار بسته حتما سعی کنید تمامی پیچ و خم ها را در نظر بگیرید و در نهایت از هر سمت نیز حدود دو متر کابل را اضافه تر در نظر بگیرید تا کابل شما چند تکه نشود.
-
معکوس شدن تصویر دوربین مداربسته
هیچ چیز آزاردهندهتر از این نیست که بعد از نصب دوربین مداربسته، هنگام تنظیم دستگاه متوجه شوید که تصویر یکی از دوربینها برعکس است. چند راه حل برای این مشکل وجود دارد. بیدردسرترین راه حل این است که دستگاه DVR قابلیتی داشته باشد تا با یک تنظیم ساده، تصویر دوربین را در دستگاه بچرخانید. بهتر است قبل از نصب دوربینها با استفاده از یک مداد سمت دوربین مدار بسته را مشخص کرده و بالای دوربین یک علامت گذاشته تا هنگام نصب به مشکل برنخورید.
-
وجود نویز در تصاویر
آیا تا به حال به مشکل نویز در تصاویر دوربین مدار بسته برخورد کرده اید ؟ اگر یک نصاب با تجربه هستید حتما با این موارد برخورد کرده اید.وجود نویز دلایل مختلفی دارد. اما اگر نویز دوربین مداربسته بدلایلی از قبیل نویز محیط و نویز ناشی از همجواری کابل برق نباشد تنها دلیل موجه برای نویز می تواند دلیل آن اتصالات تصویر و منبع تغذیه باشد.
-
نصب دوربین مداربسته در مکان نامناسب
یکی از مسائل مهم هنگام نصب دوربین امنیتی انتخاب مکان مناسب برای نصب است. زیرا مکان بهتر منجر به نظارت بهتر میشود. مکان نصب دوربین ها را باید جوری انتخاب کنید که اماکن مهم و نقاط حساس را پوشش دهد. بعلاوه دوربینها بیشترین پوشش را داشته و نقطه کوری در تصویر وجود نداشته باشد. نکاتی مانند ارتفاع و سمتدهی دوربین مدار بسته باید مدنظر باشند. با یک بررسی ساده محل نصب، ایدههایی برای تعیین مکان نصب دوربینها به ذهنتان خطور خواهد کرد. در فضای بیرون، دوربین مداربسته باید در جایی نصب شود که نور خورشید در طول روز در ضبط تصویر محیط مشکل ایجاد نکند. معمولاً مکان مناسب در فضای بیرون برای نصب زیر سقف است، از این طریق از تابش مستقیم نور آفتاب به دوربین مداربسته جلوگیری میشود. بهتر است که سر دوربین را به پایین میل دهید تا آسمان کمتر در زاویه دید دوربین مدار بسته باشد تا دوربین در ضبط تصویر با مشکلات کمتری در زمینه نورپردازی مواجه شود.
-
نصب دوربین مداربسته خارج از محدوده وای فای
بسیاری از سیستمهای امنیتی و نظارت تصویری بیسیم هستند. سیستم های وایرلس بسیار منعطف بوده و به سادگی راهاندازی میشوند. اما در نصب دوربین های مداربسته بیسیم نکاتی مانند در نظر داشتن محدوده آنتندهی وجود دارد که باید رعایت شوند. هر دوربین مداربسته وای فای محدوده مجازی دارد و تا یک فاصله مشخص میتواند از دستگاه DVR دور باشد. اگر فاصله دوربین رعایت نشود، ممکن است ارتباط دوربین با دستگاه دی وی ار قطع و وصل شود . در نتیجه تصویر ثابت نباشد. حالت دیگر این است که به طور کلی دوربین قادر به تبادل اطلاعات با دستگاه DVR نبوده و تصویری دریافت نشود. برد دوربین های مداربسته وای فای خود را قبل از نصب چک کنید. هنگام انتخاب و خرید دوربین مداربسته بیسیم خود، برد دوربینها را باید با توجه به وسعت محلی که میخواهید پوشش دهید انتخاب کنید.
-
قطعی تصاویر بدلیل اشتباهات نصب
در این مورد نیز باید گفت که مباحثی از قبیل اتصال اشتباه قطب های آداپتور ، قطعی و پارگی کابل در مسیر ، قطعی سوکت های bnc از اشتباهات نصب رایج هستند.اما برخی موارد نیز وجود دارند که باعث قطع تصاویر دوربین مدار بسته می شوند و یکی از آنها سوکت های تغذیه بی کیفیت است.
برای تست این موضوع ابتدا از روشن شدن دوربین مدار بسته توسط تست سنسور مادون قرمز آن اقدام کنید.کافیست تا با دست خود بطور کامل دوربین را پوشانده تا تاریک شده و سنسور IR روشن شود.
-
عدم نصب دوربین مدار بسته به تعداد لازم
برای پوشش کامل منزل یا محل کار خود، مطمئناً به بیش از یک یا دو دوربین احتیاج دارید. اکثر پکیجهای دوربین مداربسته از دو یا چهار دوربین شروع میشوند. برای پوشش کامل مناطق مورد اهمیت، باید محل نصب را بررسی کرده و از کافی بودن تعداد دوربین های مدار بسته اطمینان حاصل کنید. اگر تنها قصد کنترل ورود و خروج یا کنترل اتاق خواب کودکتان را دارید، احتمالاً به تعداد زیادی دوربین مداربسته احتیاج ندارید. اما برای پوشش کامل، تعداد بیشتری دوربین مداربسته باید خریداری و نصب کنید. نصب دوربین های مداربسته با لنز باز (Wide lens) در مناطق باز و وسیع میتواند به پوشش بیشتر کمک کند. اما باید توجه کنید که تشخیص چهره در دوربین های لنز باز مشکل است. برای شروع میتوانید با پکیج 4 دوربینه شروع کنید، سپس با یافتن نقاط کور، تعداد دوربین های نصب شده را افزایش دهید.
-
زنگ خطر
شما نمیتوانید هر روز و هر ساعت دوربین های مدار بسته خود را چک کنید. اگر سارقی به خانه شما نزدیک شود و شما در حال نظارت دوربین ها نباشید، چه اتفاقی میافتد؟ با اینکه تنها وجود دوربین مدار بسته در محیط بسیاری از خرابکاران و سارقین را ترسانده و دور میکند، اما این موضوع به تنهایی کافی نیست. سیستم نظارت تصویری، شما این امکان را دارد که در صورت تشخیص حرکت بهجای فقط ضبط تصویر، به شما هشدار دهد. با مشاهده هشدار شما امکان تماس با پلیس و یا هشدار دادن به اعضای خانواده خود را خواهید داشت.
-
نصب دوربین مداربسته بدون در نظر گرفتن برق
بله، یک دوربین مداربسته وای فای به سیم کشی برای انتقال تصویر به دستگاه DVR احتیاج ندارد، ولی این به این معنی نیست که بدون برق کار میکند. برای تأمین برق دوربین های مدار بسته دو راه وجود دارد، راه اول این است که دوربین را مستقیماً به یک پریز برق متصل کنید و راه دوم این است که دوربین را به یک باتری متصل کنید. اکثر دوربین های مداربسته وای فای با باتری کار میکنند. این موضوع را هنگام خرید دوربین مداربسته مد نظر قرار دهید.
-
عدم رمزگذاری روی سیستم وایرلس
در همه سیستم های وایرلس اطلاعات روی شبکه منتقل میشوند. راه اندازی یک شبکه بیسیم آخرین مرحله نصب دوربین مداربسته است. راه اندازی سیستم وای فای آسان است ولی باید از خطر هک شدن سیستم جلوگیری کرد. یکی از اولین اقدامات برای جلوگیری از هک شدن سیستم، اختصاص یک پسورد به شبکه وای فای است. از اینطریق از بسیاری از خرابکاریها و دسترسیهای غیرمجاز به سیستم جلوگیری میکنید. اکثر نصابان این مرحله که از مراحل پایانی نصب دوربین مداربسته است را فراموش میکنند.
آیا نصب دوربین مداربسته منع قانونی دارد؟
با توجه به نقش بسیار مفیدی که دوربینهای مداربسته در کاهش جرائم و افزایش ضریب امنیت محیطهای مختلف دارند، نصب این دوربینها نه تنها منع قانونی ندارد بلکه از لحاظ قانونی، هر شخصی میتواند با رعایت چند قانون کوچک، بهراحتی این دوربینها را در مکانهای موردنظر خود نصب کند.
طبق قانون اگر مایل باشید در ملک شخصی خود دوربین مداربسته نصب کنید، موظف هستید تمامی همسایگان یا افرادی که مرتبا در اطراف ساختمان در رفتوآمد هستند را از وجود دوربین مطلع سازید که این کار بهراحتی با نصب یک یا چند تابلو کوچک امکانپذیر است.
همچنین نصب دوربین در مشاعات ساختمانهای مسکونی مانند راهپله، حیاط یا پارکینگ، به تائید کتبی اعضای مجمع ساختمان نیازمند است؛ بنابراین تمامی مراحل تهیه و نصب دوربینهای مداربسته باید زیر نظر مدیر ساختمان انجام گیرد و در واقع مدیر ساختمان باید با توجه به نیاز آپارتمان، تعداد و محل قرارگیری دوربینها را تعیین کند. در این میان نصب دوربین در مکانهایی همچون داخل منزل یا اتاق خواب افراد، که به آنها محیطهای شخصی اطلاق میشود، از حساسیت بیشتری برخوردار بوده و بر اساس قوانین مربوطه، شخص یا افرادی که در آن محل رفتوآمد دارند یا زندگی میکنند، باید از این امر مطلع شوند و سپس برای نصب این دوربینها مجوز رسمی تهیه گردد.
ناگفته نماند نصب دوربین مداربسته بهطوریکه سایر افراد حاضر در محل از وجود آن مطلع نگردند (مخفی باشد) تنها با کسب مجوز از مراجع قانونی مربوطه و در مدتی محدود امکانپذیر است و اگر به هر دلیلی این دوربینها بهصورت مخفی یا بدون مجوز نصب گردند، شخص خاطی تحت پیگرد قانونی قرار میگیرد و مجازات خواهد شد.
قوانین نصب دوربین مداربسته در محیطهای کاری چیست؟
دوربینهای مداربسته، با توجه به قابلیتهایی که به آن مجهز شدهاند، میتوانند در محیطهای کاری نیز کاربردهای فراوانی داشته باشند. که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نظارت بر ورود و خروج کارمندان
- بهبود راندمان کاری پرسنل
- جلوگیری از خرابکاری و سو رفتار کارکنان
- حفظ امنیت افراد حاضر در محیط کار
- نظارت بر رعایت قوانین از سوی پرسنل
با اینکه این دوربینها تاثیر مثبت فراوانی بر محیطهای کسبوکار دارند، اما یک کارفرما موظف است قبل از نصب این دوربینها در محل کار، مواردی را رعایت کرده و از برخی قوانین تبعیت کند.
در درجه اول کارفرما باید بداند نظارت بهوسیله دوربین مداربسته بههیچوجه نباید برای پرسنل ایجاد مزاحمت کند. همچنین کارفرما موظف است بهطور کامل حقوق انسانی را برای کارمندان خود رعایت کرده و به حریم خصوصی آنها احترام بگذارد. در مجموع قبل از اینکه در محیطهای کاری دوربین مداربسته نصب گردد، طبق قانون باید اطلاعات زیر در اختیار کارمندان قرار گیرد:
- علت نصب دوربین مداربسته
- اطلاع از نصب دوربین مداربسته
- چگونگی استفاده از تصاویر ضبط شده
- چگونگی حفاظت از حقوق کارمندان و حریم شخصی آنها
- اطلاعرسانی از منطقهای که تحت پوشش دوربین قرار میگیرد