هوشمند سازی ادارات
منظور از هوشمند سازی ادارات و سازمان ها چیست؟
زمانی که فضای یک اداره یا سازمان مجهز به وسایل هوشمند و البته متصل به اینترنت باشد، می توان آنجا را یک فضای هوشمند تلقی کرد. در یک اداره ی هوشمند، وسایل هوشمند متصل به اینترنت یک اکوسیستم هوشمند را ایجاد می کنند. به وسیله ی آنها می توان شرایط کاری و همه ی کارها را کنترل، مدیریت و نظارت کرد.هوشمند سازی ادارات یکی از چالش های این روزهای مدیران ارشد می باشد.
مزایای هوشمند سازی ادارات
- راحتی. داشتن کنترل بر دما و رطوبت به صورت مستقیم از گوشی همراه. به کارمندان این امکان را می دهد تا فضا را به شرایط مطلوب خود دربیاورند.
- افزایش راندمان کارمندان. بسیاری از کارها در پی هوشمند سازی کاملا خودکار می شوند . کارمندان به جای انجام آن کارها، بر روی وظیفه ی اصلی خود تمرکز می کنند. در نتیجه، اهداف حرفه ای سریع تر و صحیح تر به دست می آیند.
- صرفه جویی در مصرف انرژی. تنظیم خودکار روشنایی و دما در دفتر کار باعث استفاده ی موثر از منابع انرژی و جلوگیری از هدر رفتن آنها می شود.
- افزایش امنیت. ابزارهایی مثل دوربین مداربسته و سنسورهای متصل به اینترنت به ساختن مکانی امن کمک می کنند. بعلاوه، می توانند شفافیت را در انجام کارها افزایش و فساد اداری را کاهش دهند.
هوشمند سازی ادارات و دفاتر: یک عمل تجمل گرایانه یا یک لازمه؟
با وجود مزایای انکار ناپذیر هوشمند سازی ادارات و سازمان ها، برخی افراد بدبین هوشمند کردن این مکان ها را بیهوده می دانند. معتقدند یک عمل تجملاتی است. این ادعا باعث شده بعضی از صاحبین مشاغل برای هوشمند سازی ادارات خود خود مردد باشند.
معنای هوشمند سازی فراتر از توانایی کنترل نور و دما از طریق گوشی هوشمند است . می توان آن را عملکرد ایمن تر و کارآمدتر تعریف کرد.
اینکه محل کار شما هوشمند شود یا خیر، بستگی به تصمیم شما دارد. اما به خاطر داشته باشید که کوچک ترین افزایش بهره وری در کار شما می تواند یک امتیاز رقابتی بسیار قوی در بازار کار رقابتی باشد. نیاز به یاد آوری نیست که کارمندان نیاز به رفاه دارند. فضای کار راحت در جذب و حفظ بهترین استعدادها تاثیر شگرفی دارد.